Extra eindjaarskorting van 30 November t/m 7 Januari 2019 !

Steentapijt van marmer - Inleiding

Marmer is niet alleen verkrijgbaar in tegels, maar ook in korrelvorm. Deze biedt de kans om een uitzonderlijk mooi marmeren steentapijt te scheppen. Het marmer, gedolven in steengroeven over heel de wereld, wordt bewerkt tot een granulaat. Wij betrekken deze korrels, die met de grootste zorg geselecteerd zijn, uit Italië. Ze worden getrommeld om de scherpe hoekjes af te ronden en op maat gezeefd. Vervolgens ondergaat het marmer een impregnatie-behandeling onder hoge druk. Zo voorkomt men de vorming van stof tijdens het aanbrengen en elimineert men de poreusheid van het marmer, om een buitengewone resistentie te bereiken.

U kunt kiezen uit verschillende korrelgroottes en een gamma van natuurlijke kleuren en mengelingen.

Bij de plaatsing wordt het marmer gebonden met een transparant epoxyhars en een harder en zeer deskundig egaal uitgesmeerd tot een naadloos steentapijt. De natuurlijke kleuren van het marmer krijgen prachtige kleureffecten naargelang de lichtinval. Hierdoor geeft dit natuurstenen tapijt een rijkelijk en exclusief uitzicht aan uw modern of klassiek interieur.

Ook uw terras of balkon krijgt een klassevolle aanblik dankzij deze natuurlijke kleuren van het marmer. Als bindmiddel wordt hier polyurethaan gebruikt, waardoor de natuurstenen korrel bestand is tegen de UV stralen. Dit lichtecht bindmiddel is zeer elastisch, scheurvast en weerbestendig.