Openingsuren toonzaal: Enkel op afspraak.

Epoxyvloeren

Algemeen

Epoxy vloeren worden vooral toegepast in bedrijfsruimtes, winkelruimtes en andere commerciële omgevingen waarin hoge eisen worden gesteld aan de vloer. Door het naadloze karakter en de strakke look, zie je epoxyvloeren ook wel terug in het moderne interieur, zij het minder frequent want epoxy heeft ook een aantal nadelen ten opzichte van bijvoorbeeld polyurethaan.

Contacteer ons om de juiste soort te kiezen. We geven graag een woordje uitleg.
U kan alvast door onze realisaties bladeren om ideeën op te doen.

Toepassingen van epoxyvloeren

Epoxy is door zijn sterke en vloeistofdichte eigenschappen erg geschikt als coatingmateriaal voor industrievloeren. Het is bestand tegen chemicaliën en zuren en kan zonder probleem het gewicht van zware machines en voertuigen verdragen.

Voorwaarde daarbij is dat de ondergrond volledig stabiel is want epoxy is hard maar niet erg flexibel (zoals polyurethaan). Epoxy wordt ook veel toegepast in openbare ruimtes (showrooms, winkelruimtes) waar men behoefte heeft aan effecten in de vloer zoals bedrijfslogo’s of reclameboodschappen. Toepassing in moderne interieurs is ook mogelijk alhoewel men hier minder voor kiest. Epoxy vloeren zijn namelijk wat minder comfortabel dan polyurethaan vloeren.

Epoxyvloer_keuken

Voordelen epoxyvloer

  • Kan in veel kleuren en afwerkingen geleverd worden.
  • Geheel vloeistofdicht en bestand tegen zuren en chemicaliën.
  • Slagvast, stootvast.
  • Zeer makkelijk te reinigen en bijzonder hygiënisch.
  • Goedkoper

Onderhoud epoxyvloer

Het dagelijks onderhoud kun je het beste plegen met een zachte bezem, een stofwisser of een stofzuiger met een parketborstel. Zand is voor iedere vloer een vijand, ook voor een epoxyvloer. Het veroorzaakt voornamelijk krassen op de vloer. Regelmatig onderhoud is dus gewenst. Nat reinigen kan gebeuren met niet agressieve schoonmaakmiddelen. Mocht er zich wat kalk op de vloer gevormd hebben dan kun je dit reinigen met een oplossing van azijn. Gebruik bij het schoonmaken niet te veel zeep want anders vormt zich naar verloop van tijd een vettig zeeplaagje op de vloer. Het is niet schadelijk maar geeft deze een doffe uitstraling.