Openingsuren toonzaal: Enkel op afspraak.

Steentapijt

Marmer- en steentapijten

Zowel marmer- als steentapijt zijn korrelvloeren. De ene bestaat uit echte marmerkorreltjes, de andere uit kleine steenkorreltjes, beiden gebonden met epoxyhars. Aangezien de look wordt bepaald door de kleur en de dikte van de steentjes of korrels, is er enorm veel variatie mogelijk. Beide soorten tapijten kunnen open- of dichtgezet worden. In het laatste geval worden de gaatjes tussen de steentjes opgevuld met een transparant vulmiddel. Daarnaast voelt marmertapijt ook iets comfortabeler aan tijdens het lopen.

Contacteer ons om de juiste soort te kiezen. We geven graag een woordje uitleg.
U kan alvast door onze realisaties bladeren om ideeën op te doen.

Marmertapijt

Wat zijn de voordelen?

Marmertapijt oogt warm en is te combineren met vloerverwarming. Het bestaat uit natuurlijk materiaal en is relatief goedkoop. Het is geschikt voor diverse ondergronden en reeds belastbaar na 24 uur. Bovendien is het zeer krasbestendig, duurzaam, slijtvast en antiallergisch.

Zijn er nadelen?

Bij een niet-dichtgezet marmertapijt worden de gaatjes tussen de marmerkorrels niet opgevuld waardoor er mogelijk vuil tussen de steentjes kruipt. De vloer loopt ook minder comfortabel dan de dichtgezette versie.

De meest voorkomende toepasingen

Marmertapijt kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Je vindt het terug in winkels, toonzalen, kantoren, maar ook thuis, op terrassen en rond zwembaden.

marmerbadkamer
steentapijt-trap

Steentapijt

Wat zijn de voordelen?

Steentapijt is relatief goedkoop en beschikbaar in verschillende kleuren. Bovendien is het enorm slijtvast, krasbestendig, antiallergisch en gemakkelijk in onderhoud. Steentapijt is perfect te combineren met vloerverwarming.

Zijn er nadelen?

Bij een open structuur steentapijt kan er vuil tussen de steentjes geraken. Deze vloersoort voelt ook ruwer aan.

De meest voorkomende toepasingen

Steentapijt is vaak terug te vinden in ziekenhuizen, winkels, kantoren en industriële gebouwen. Ook voor privéwoningen is dit type vloer erg geschikt.

Enkele kleuren